Esquerra Republicana eleva al Parlament la reivindicació pel traspàs de Rodalies

La consellera Laura Vilagrà exigeix una resposta del govern espanyol per culminar el traspàs de Renfe

Esquerra Republicana eleva al Parlament la reivindicació pel traspàs de Rodalies
Esquerra Republicana eleva al Parlament la reivindicació pel traspàs de Rodalies

El diputat d’Esquerra Republicana Jordi Orobitg ha elevat al Ple del Parlament la demanda d’Esquerra Republicana i del Govern per culminar el traspàs de la gestió del servei de Rodalies. De fet, les greus incidències de la setmana passada, amb cinc línies afectades i que se sumen a les avaries constants, van motivar a la consellera de la Presidència del Govern, Laura Vilagrà, a enviar una carta a la ministra de Transports del govern espanyol, Raquel Sánchez, exigint el traspàs de Rodalies a la Generalitat.

Tal com ha recordat Orobitg, el servei de Rodalies és el pitjor valorat per la ciutadania, dos punts per sota dels Ferrocarrils de la Generalitat. Unes dades que avalen, encara més, la demanda dels republicans per aconseguir les competències de la gestió completa de Renfe. “No deixa de ser una paradoxa que aquells que critiquen el Govern amb tanta vehemència, com el PSC, siguin els mateixos que comanden la gestió nefasta d’aquest servei al nostre país”, ha assegurat el diputat republicà.

Amb el canvi de gestió del servei, els republicans volen aconseguir un servei ferroviari a l’alçada d’una societat moderna, per millorar la vida de les persones i el seu dia a dia. “Centenars de milers de catalans cada dia es lleven amb la incertesa de saber si arribaran a l’hora a la feina, a la universitat o a la cita amb el metge”.

En aquest sentit, la consellera Vilagrà ha denunciat la ineptitud del govern espanyol, tant pel que fa a les prestacions del servei ferroviari com per la falta de resposta a les demandes catalanes. Tal com ha explicat, en els darrers mesos els usuaris de Renfe s’han trobat amb incidències quatre dies a la setmana de mitjana. “Catalunya no es pot permetre aquesta nefasta gestió. N’estem tips”.

La consellera de la Presidència també ha recordat que, durant el debat de política general, el Parlament va aprovar una moció, justament, del PSC per reclamar el traspàs de la gestió de Rodalies a la Generalitat. “No podem esperar més. On queden les bones intencions si ni tan sols responen a una carta?”, ha afegit Vilagrà.